Saugaus eismo renginys, Uncategorized

Atšvaitų dirbtuvės

Atšvaitų dirbtuvės
Atšvaitų dirbtuvės
Atšvaitų dirbtuvės
Atšvaitų dirbtuvės
Atšvaitų dirbtuvės

Jau keli mėnesiai, kaip prasidėjusiais mokslo metais į mokyklas sugužėjo moksleiviai. Dauguma vaikų į mokyklas vis dažniau atveža ir iš jų pasiima tėvai. Problema ta, kad ne prie visų Dainavos seniūnijos mokyklų nėra kur sustoti automobiliui. Nes nepertvarkyti privažiavimai bei įvažiavimai, neįrengtos stovėjimo aikštelės, nėra šaligatvių ir kt. Dėl šios priežasties vaikai dažniausiai paleidžiami gatvėje, autobusų stotelėse, kur tuo metu vyksta pats intensyviausias eismas mieste.
Vaikai yra neprognozuojami, jie skuba į pamokas arba iš jų ir mažai kreipia dėmesio į gatvėje susidariusią situaciją, savo pačių saugumą. Kad ši situacija būtų saugi ir vaikams ir vairuotojams, Draugiškų šeimų bendruomenė „Jaunystė“ mūsų bendruomenės moksleiviams nutarė suorganizuoti atšvaitų gamybos dirbtuvėles.
Dirbtuvėlėse vaikai turėjo galimybę susipažinti su įvairiaraščia ir įvairiaspalve šviesą atspindinčia medžiaga. Pasirinkę lekalus, gaminosi norimos formos ir spalvos atšvaitus. Ant jų užsirašė savo vardus, bei užsidėjo ant kuprinių ir striukių. Apsilankymas dirbtuvėse buvo visapusiškai naudingas, nes ne kasdien bendruomenės nariai susibėga naudingai veiklai, kuri baigiasi pačių gamintų gaminių paroda.


DŠB „Jaunystė“ informacija