Saugaus eismo renginys

Ar saugūs vaikštome sutemus?

1

Eksperimentas, kurio metu buvo stebimi intensyviausi transporto ir pėsčiųjų srautai, bei pėsčiųjų ir dviratininkų saugumas sutemus, DŠB „Jaunystė“ iniciatoriams praėjo be didesnių nesklandumų.
Tą vakarą stebėti pėstieji ir dviratininkai vilkėjo saugias ryškiaspalves liemenes, pėstieji dėvėjo atšvaitus. Pastebėta tendencija, kad dviratininkai stengiasi judėti ne važiuojamąja kelio dalimi, o dviračių takeliais. Pėstieji tamsoje – judėti automobiliais, o ne vaikščioti pėstute. Eksperimento metu šnekinti eismo dalyviai nebuvo kalbūs. Jų nuomone atšvaitai mieste nereikalingi, nes gatvės apšviestos, pėsčiųjų perėjos gerai matomos.
Tiesa, atėjus į parko teritoriją, kur būriuojasi dviračiais ratuotas jaunimas, įsitikinome, kad šviesą atspindinčios liemenės jų tarpe nėra populiarios. Pakalbinti jaunuoliai teigė, kad tokių liemenių jie nenešioja ir nenešios, nes jos negražios, nepatogios ir nemadingos.
Peršasi išvada, kad aprangos dizaineriams dar yra kur padirbėti kuriant patrauklų, saugų ir matomą tamsoje rūbą, kurį vilkintis dviratininkas jaustųsi ne tik saugiai, bet ir gražiai.
DŠB „Jaunystė“ informacija